Pagina's

vrijdag 10 oktober 2014

Junioren kamp Ameland

Door Gerard Meiberg

 In het weekend van 3, 4 en 5 oktober gingen 34 atleten inclusief begeleiders op kamp naar Ameland. Om 16:30 vertrokken we uit Heerde om de boot van 18:30 te halen. Dat lukte net, ook omdat er veel bagage meemoest en het druk was. Eenmaal op Ameland stonden de gehuurde fietsen klaar en de bagage werd naar de Witte Reep gebracht in Hollum, ons verblijf.

We hadden een dubbele grote tipi tent ter beschikking waar we s'avonds een heerlijke barbecue hadden. En wel alles compleet met muziek en disco verlichting. Reuze gezellig. Slapen deden we in een aantal 4 persoonskamers.







's Ochtends op tijd op om na het ontbijt gezamenlijk naar het strand te fietsen voor een training met bootcamp elementen erin. Er werd fanatiek meegedaan onder een heerlijk zonnetje. Want warm dat was het, ruim 20 graden. Na de lunch gingen we in 4 groepen een 5 km parcours afwerken waarbij er met Vortexen geworpen werd. De groep met het minst aantal worpen was de winnaar.



's Avonds zelf koken in de grote keuken. De boodschappen hadden van de Plus voor inkoopsprijs gekregen, onze dank daarvoor. Na het eten begonnen we aan een quiz, ook weer in groepjes. En toen het eenmaal donker was hebben we een spel in het donker gedaan compleet met licht staafjes. Tegen 22:30 uur zijn we met een groep naar het strand gefietst om een chipsje te eten en gezellig even te zitten. Maar dat werd moeilijk daar de wind sterk opstak en we boven op het duin compleet gezandstraald werden. Het spookachtige licht van de vuurtoren scheen telkens over ons heen. Een bijzondere ervaring. Enkelen waagden zich nog aan de kust lijn en werden daar verrast door een grote golf. Dus nat en onder het zand naar de vuurtoren om daar beschut een poosje gezellig te zitten. Heel laat op de avond weer terug op de Witte Reep.

Dan was het alweer zondag. Als het gezellig is vliegt de tijd. Een groep ging weg om een looptraining af te werken op het strand en in de duinen. Pittig maar o zo anders. In het mulle zand is een kilometer in een keer twee keer zo lang. Een ander gedeelte bleef op de accommodatie om corvee te doen. Want ook dat hoort erbij. s' Middags opbreken en weer met de fiets naar de boot. Om 17:30 uur waren we weer in Heerde. Het zat er weer op. Het was een schitterend weekend vol leuke activiteiten en in een heel gezellige sfeer. Op naar de volgende keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten